Introductie - Yoshinkan Aikido 2013

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Introductie in Aikido

Aikido is een van de modernste vechtkunsten uit Japan maar heeft
zijn wortels in de oude traditionele vechtkunsten van de samoerai.
De technieken bestaan uit blokkerings- en controlegrepen en
werptechnieken die zich ontwikkeld hebben uit de oude
Aikijutsu-technieken die meer als duizend jaar oud zijn.
Aikido kent geen aanval maar gebruikt de kracht van de tegenstander ter zelfverdediging. Dit wordt in typerende cirkelvormige bewegingen uitgevoerd. Door het beoefenen van deze technieken kan een fysiek zwakkere een fysiek sterkere persoon zonder al te veel moeite onder controle krijgen en houden.

 

Het grondbeginsel van Aikido is om zó in harmonie te komen met je tegenstander dat je zelf zonder agressiviteit of vijandige gevoelens kunt reageren, dus eigenlijk wordt de aanval of agressie van de tegenstander geneutraliseerd. Dit principe heeft Aikido zijn naam gegeven: Ai = harmonie, liefde; Ki = levensenergie, mentale kracht; Do = de weg (in de Zen-betekenis dat tot verlichting voert).

Yoshinkan Aikido is geen sport maar een vechtkunst wat kan bijdragen tot het ontwikkelen en versterken van lichaam en geest. Hierbij moet de praktische kant van Aikido, dus het regelmatig blijven trainen, blijven leren, niet worden vergeten. Dit vergt heel veel zelfdiscipline! Vandaar dat Yoshinkan Aikido zo geschikt is voor iedereen die daartoe bereid is, ongeacht leeftijd, sexe, beginner of gevorderde, ras of cultuur.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu