Ryusuikan Dojo - Yoshinkan Aikido 2013

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ryusuikan Dojo


Ryusuikan Dojo


Het eerste karakter betekent ``vloeien´´,

  het tweede karakter ``water´´,

  en het derde karakter ``huis´´ of ``plaats´´.

 Oftewel vrij vertaald: ``het huis van het vloeiende water´´.   

   

De naam Ryusuikan heb ik van Hiromichi Nagano Sensei (8de Dan Yoshinkan Aikido Duitsland) gekregen. Ik heb hem verzocht om een naam die met ``water´´ te maken heeft, gezien het feit dat water een van de vijf elementen uit de oosterse filosofie is. Uit water ontstond al het leven en wijzelf bestaan voor het grootste deel uit water. Water kan zowel zacht alsook sterk zijn. Water moet altijd stromen, in beweging blijven, net zoals je lichaam en geest in beweging moeten blijven wil je jezelf verder kunnen blijven ontwikkelen.

Instructeur: Christian Sommer
5de Dan Yoshinkan Aikido
Geregistreerd Instructeur bij de Aikido Yoshinkan Foundation (AYF)

Docent Gevaarsbeheersing C.I.O.S.
Als gediplomeerd docent Gevaarsbeheersing verzorg ik trainingen op maat voor vele doelgroepen zoals particulieren, bedrijven en overheidsinstanties die met geweld en agressie in contact kunnen komen.
Hierbij kun je denken aan o.a. weerbaarheidstrainingen voor kinderen, slachtoffers van huiselijk geweld of zinloos geweld. Maar ook voor beroepsgroepen zoals o.a. politie, brandweer, marechaussee , boa’s, ambtenaren van de sociale dienst, bewakingspersoneel, beveiligers, horecaportiers, leraren, taxichauffeurs, personeel in het openbaar vervoer, ambulancepersoneel, zorgpersoneel van ziekenhuizen en verpleeghuizen, winkelpersoneel, prostituees.
Door de doelgerichte trainingen wordt  de assertiviteit en het zelfbeeld  bevorderd en kunnen beroepsgroepen beter op potentieel gevaarlijke  situaties reageren en deze adequater oplossen.

Docent RTGB
Regeling Toetsing Geweldbeheersing Buitengewoon Opsporingsambtenaar.
Zelfverdedigings- en aanhoudingstechnieken, wapenstok, handboeien en peperspray.
Deze regeling is in 2005 door het Ministerie verplicht gesteld voor boa’s met geweldsbevoegdheden.
Als gediplomeerd docent RTGB verzorg ik trainingen voor de Buitengewoon Opsporingsambtenaar  ter voorbereiding voor de jaarlijks verplichte theorie- en praktijkexamens.

Docent Kobutan
De agressie op straat neemt steeds meer toe. Voel jij je ongemakkelijk op straat dan is er een simpele oplossing voor: de Kobutan.
De kobutan is een klein handig metalen staafje van ca. 12 cm lang die je weerbaarheid op straat aanzienlijk kan vergroten. De technieken zijn gebaseerd op eenvoud en zijn daarom ook voor iedereen makkelijk aan te leren.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu